Blog

Pijnstillers. Stillen niet alleen pijn…

in Voeding 13 november 2018

Ze worden tegenwoordig voorgeschreven als snoepjes, allerlei verschillende soorten pijnstillers.

Uit bijgevoegd krantenartikel blijkt voor een deel waarom. Ziekenhuizen worden beoordeelt aan de hand van pijnscores. Hoe minder pijn, hoe beter het ziekenhuis. Logisch dat er dan ergens iets scheef gaat lopen.

Dat pijnstillers niet echt gezond zijn weten we natuurlijk allang. Je krijgt er niet voor niks een maagbeschermer bij. Maagbeschermer is eigenlijk niet de juiste benaming, het zijn meestal maagzuurremmers. Maagzuur wat hard nodig is voor je spijsvertering. Door vermindering van maagzuur wordt je eten slecht verteerd en allerlei processen in je lijf beginnen te haperen. Daar komt nog bij dat de maagzuurremmers de maag wel enigszins beschermen tegen pijnstillers, maar de darmen worden niet beschermt. Dus aan de ene kant wordt er een pijn-probleem opgelost, maar aan de andere ontstaat een verterings-probleem. Dit kan behoorlijke gevolgen hebben.

Begrijp me niet verkeerd, soms ontkomen we er niet aan en is het echt nodig om pijnstillers te slikken. Probeer dan wel de schade zo veel mogelijk te beperken. Ik help je daar graag bij.

Gebruik jij (langdurig) pijnstillers en wil je weten of dit effect heeft op jouw maag en darmen? Bel mij voor meer informatie of het maken van een afspraak op nummer 0655 182 128.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.