Stress & Vermoeidheid

Je kunt er wat aan doen!

Dit is nog maar een kleine greep uit klachten die voor veel mensen herkenbaar zijn, maar waarbij er geen duidelijke aanleiding of afwijking te zien is waarom je altijd zo vermoeid bent of ander onverklaarbare klachten hebt. Wat wel duidelijk is, is dat het je leven bepaalt, en niet op een leuke manier. Vermoeidheid kan veel oorzaken hebben die niet altijd even duidelijk op te pikken zijn en ook niet simpelweg op te lossen met wat goede nachtrust. Het kunnen je hormonen zijn, stress, of misschien kom je voedingsstoffen tekort? Een van de grootste sluipmoordenaars is in ieder geval stress. Soms voelt het helemaal niet als stress, je bent gewoon druk en kan niet zo goed ontspannen. Dat heeft toch iedereen? Maar wanneer dit langer aanhoudt, breekt het je lichaam met moordende precisie, stukje bij beetje af. Wel eens van bijnieruitputting gehoord of aan een burn-out gedacht? In 9 van de 10 keer is er gewoon een verklaarbare reden voor je stress en vermoeidheid en zijn oplossingen dichterbij dan je denkt. Als je maar weet waar je moet zoeken.

Symptomen stress & vermoeidheid

Hoe gaat het in zijn werk

Eerst moeten we weten wat de klachten zijn en je leefwijze onder de loep nemen. Als je iets wilt vinden, moet je namelijk eerst weten waar je moet zoeken. Dit doen we aan de hand van een intakegesprek, een uitgebreide vragenlijst en een voedingsanalyse. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om een complete lichamelijke analyse te doen door middel van uitgebreide laboratorische testen. Hiermee kunnen we oorzaken van je allergie of intolerantie opsporen en uitsluiten. Om het volledig plaatje in beeld te krijgen, heb je kennis op veel vlakken nodig. Want wat houdt verband met wat? En als je de oorsprong van het probleem dan hebt gevonden, wat is dan de meest effectieve behandelwijze?

Testen stress & vermoeidheid

Wij beschikken over meer dan 60 testen die bepaalde oorzaken van stress en vermoeidheid kunnen opsporen of juist uitsluiten. Is er ergens een onbalans, tekort of hormonale afwijking, dan kunnen we dat op deze manier traceren. We kunnen zo overgevoeligheden voor bepaalde voedingsmiddelen, je hormoonhuishouding, de werking van je schildklier of (bij)nieren, gebrek aan enzymen en vitamines traceren.

Thuistesten, gemakkelijk en privé

Onze testen kunnen in alle rust thuis gedaan worden. Het werkt heel eenvoudig en er is niks engs aan. De testen bestaan uit speeksel-, ontlasting-, urine-, haar- en bloedtesten. Voor bloedprikken kun je (met verwijzing) zonder afspraak terecht op de locaties van Certe.
Vervolgens worden de testen door het lab geanalyseerd.

Je krijgt een uitgebreide uitwerking van de resultaten. Samen spreken we de resultaten door en bekijken of en welke aanpassingen in je levenswijze en/of voeding voor jou belangrijk zijn.