Onderzoek

Elk mens is anders en dus ook geen behandeling is gelijk

Waar testen en behandelingen van (huis)artsen niet meer toereikend zijn, gaan wij een stapje verder. We bekijken niet alleen wat er lichamelijk aan de hand is, maar we kijken naar de hele mens en invloeden van buitenaf. Naar het lichaam, de geest en de ziel. Dat klinkt misschien iets ver van je bed, maar zo gek is het niet. Alle factoren in je leven kunnen een uitwerking hebben op je gezondheid. Goed en slecht. En ook al leid je een redelijk gezond en normaal leven, soms zijn er invloeden waarvan je niet doorhebt dat ze bepaalde klachten kunnen veroorzaken. Zoals huidirritatie, eczeem, buikpijn, een opgeblazen buik, slikproblemen, duizeligheid, hoofdpijn, slecht humeur, allergieën, lage weerstand en zelfs een depressie kunnen veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een verstoorde darmflora. Oorzaken hiervan kunnen enorm uiteenlopend zijn.

Onze aanpak

Om de uiteindelijke oorzaak op te sporen moet je een uitgebreide en complete analyse doen. Niet alleen aan de oppervlakte, maar de diepte in. Dus je hele leven onder de loep. Om het volledig plaatje in beeld te krijgen, heb je kennis op veel vlakken nodig. Want wat houdt verband met wat? En als je de oorsprong van het probleem dan hebt gevonden, wat is dan de meest effectieve behandelwijze?

Eigenlijk alle ingrediënten die nodig zijn voor vergevorderd onderzoek van de gezondheid. We kijken naar je eetpatroon, voeding, beweging, hormonen, emotionele aspecten en alles wat invloed kan hebben op je gezondheid.

Bloed-, hormoon-, darmtesten en meer

In samenwerking met een gerenommeerd lab bieden wij meer dan 60 testen die nog dieper in kunnen gaan op bepaalde klachten. Testen die bepaalde oorzaken kunnen opsporen of juist uitsluiten. Is er ergens een onbalans, tekort, bacterie of virus, dan kunnen we dat op deze manier traceren.

Persoonlijk stappenplan

Aan de hand van een uitgebreid intakegesprek leggen we de problemen bloot, bespreken we de wensen, doelen en mogelijkheden en stellen we een behandelplan op. Samen met jou kijken we wat er nodig is. Misschien is alleen de voeding aanpassen genoeg of biedt een darmfloratest juist de uitkomst. Wij sturen je de juiste kant op, maar jij hebt hierin de regie. Ik zeg wel eens: “Ik ben je Google Maps, maar je moet er uiteindelijk zelf naartoe rijden”. Daarbij kan ik je vertellen, meer dan 99% van de duizenden mensen die wij de afgelopen 15 jaar hebben geholpen, komen op de juiste bestemming uit. Namelijk een klachtenvrij leven. En daar doen we het voor!