Infrarood Therapie

Medische en therapeutische infraroodstralen

Voor een therapeutische werking bij reumatische klachten, pijnverlichting is het belangrijkste dat de infraroodstralen  een heel specifieke golflengte hebben. Die golflengte moet zich tussen de 5.600 en de 10.000 nanometer bevinden om een therapeutisch effect te geven. Alles wat onder de 5.600 nanometer ligt, werkt uitsluitend als oppervlakte warming. Op de tekening zie je dit  duidelijk:

  • korte golfstralen (IR-A)
  • middellange golfstralen (IR-B)
  • en lange golfstralen (IR-C)

Wanneer je goed kijkt zie je dat alleen lange golf straling (IR-C) aan die 5.600 nanometers reikt.  Maar let op, lang niet alle infraroodcabines met lange golf straling (IR-C) zijn therapeutisch. Je ziet dat de lange golf straling (IR-C) al start bij 3.000 nanometer en dat is lang niet voldoende. Waar de rode driehoek zijdelings is neer geplaatst, daartussen en enkel daartussen zijn infraroodgolven therapeutisch. De specifieke Tecoloy® stralingselementen bevinden zich op 6.340 nanometer. Dit valt, zoals te zien op de tekening, binnen het therapeutisch spectrum. Een golflengte die als het ware gemaakt is voor het menselijke lichaam

Foto Infrarood sauna

Wat gebeurt er bij 6.340 nanometer?

In de praktijk werken we alleen met Health Mate® want deze methode gebruikt infraroodstralen die op 6.340 nanometer microscopisch kleine watermoleculen in beweging brengen, waardoor warmte ontstaat. Het lichaam zorgt er zelf voor dat deze warmte diep in het lichaam wordt gestuurd, waardoor het sneller, efficiënter, beter én vooral veiliger opwarmt.

Wat is het resultaat van deze therapeutische infraroodstralen:

De helende werking