Darmklachten

Darmklachten verhelpen, het kan!

Dit is nog maar een kleine greep uit scenario’s die voor veel mensen herkenbaar zijn, maar waarbij de arts geen raad meer weet en je naar huis stuurt met het advies: ‘Je moet er maar mee leren leven’. Nou nee! Ten eerste je wilt er niet mee leven, dat is nou het hele punt. Ten tweede, je kunt er niet mee leven, men onderschat de impact van darmklachten. En ten derde: waarom zou je er mee leven als het te verhelpen is?

Symptomen darmklachten

Hoe gaat het in zijn werk

Eerst moeten we weten wat de klachten zijn en je leefwijze onder de loep nemen. Als je iets wilt vinden, moet je namelijk eerst weten waar je moet zoeken. Dit doen we aan de hand van een intakegesprek, een uitgebreide vragenlijst en een voedingsanalyse. 

Daarnaast bieden we de mogelijkheid om een complete lichamelijke analyse te doen door middel van uitgebreide laboratorische testen. Hiermee kunnen we oorzaken van je allergie of intolerantie opsporen en uitsluiten. Om het volledig plaatje in beeld te krijgen, heb je kennis op veel vlakken nodig. Want wat houdt verband met wat? 

En als je de oorsprong van het probleem dan hebt gevonden, wat is dan de meest effectieve behandelwijze?

Darmtest

Wij beschikken over meer dan 60 testen die bepaalde oorzaken van darmklachten kunnen opsporen of juist uitsluiten. Is er ergens een onbalans, tekort, bacterie of virus, dan kunnen we dat op deze manier traceren. We kunnen zo overgevoeligheden voor bepaalde voedingsmiddelen, allergieën, histaminebalans, overgroei van darmbacteriën, ontstekingen, gebrek aan enzymen en vitamines en beschadigingen aan de darmwand traceren.

Thuistesten, gemakkelijk en privé

Onze testen kunnen in alle rust thuis gedaan worden. Het werkt heel eenvoudig en er is niks engs aan. De testen bestaan uit speeksel-, ontlasting-, urine-, haar- en bloedtesten. Voor bloedprikken kun je (met verwijzing) zonder afspraak terecht op de locaties van Certe.
Vervolgens worden de testen door het lab geanalyseerd.

Je krijgt een uitgebreide uitwerking van de resultaten. Samen spreken we de resultaten door en bekijken of en welke aanpassingen in je levenswijze en/of voeding voor jou belangrijk zijn.