Allergie & Intolerantie

Je krijgt al jeuk als je er aan denkt

Herken je iets uit de bovenstaande klachten of de symptomen hieronder, maar weet je niet meer waar je moet zoeken naar oorzaken? Dat is niet zo vreemd, intolerantieklachten zijn namelijk niet altijd duidelijk verklaarbaar. Anders dan bij een allergische reactie kunnen deze immuunreacties pas tot wel 72 uur later optreden. Daarbij wisselen ze ook vaak in sterkte en hevigheid. Het is dus niet zo dat wanneer je net iets hebt gegeten je direct waarneembare reacties ziet of voelt en dat de reactie altijd hetzelfde is. Dat maakt het moeilijk om te bepalen welk voedsel een reactie oproept. Maar ook bij een allergische reactie is het niet altijd even duidelijk wat het veroorzaakt. Ook zijn er veel klachten waarbij een allergie of intolerantie niet snel in je opkomt. Zoals gewrichtspijn, een loopneus, infecties, depressie, nervositeit en agressie. Door middel van testen en een voedselanalyse kunnen wij absoluut boven water krijgen wat bij jou de boosdoeners zijn.

Symptomen allergie & intolerantie

Hoe gaat het in zijn werk

Eerst moeten we weten wat de klachten zijn en je leefwijze onder de loep nemen. Als je iets wilt vinden, moet je namelijk eerst weten waar je moet zoeken. Dit doen we aan de hand van een intakegesprek, een uitgebreide vragenlijst en een voedingsanalyse. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om een complete lichamelijke analyse te doen door middel van uitgebreide laboratorische testen. Hiermee kunnen we oorzaken van je allergie of intolerantie opsporen en uitsluiten. Om het volledig plaatje in beeld te krijgen, heb je kennis op veel vlakken nodig. Want wat houdt verband met wat? En als je de oorsprong van het probleem dan hebt gevonden, wat is dan de meest effectieve behandelwijze?

Intolerantie & allergie testen

Wij beschikken over meer dan 60 testen die bepaalde oorzaken kunnen opsporen of juist uitsluiten. Is er ergens een voedingsintolerantie, onbalans, tekort, teveel aan histamine (onderdeel van je afweer) allergie of overgevoeligheid, dan kunnen wij dat traceren. We kunnen op deze manier meer dan 300 voedingsmiddelen testen.

Thuistesten, gemakkelijk en privé

Onze testen kunnen in alle rust thuis gedaan worden. Het werkt heel eenvoudig en er is niks engs aan. De testen bestaan uit speeksel-, ontlasting-, urine-, haar- en bloedtesten. Voor bloedprikken kun je (met verwijzing) zonder afspraak terecht op de locaties van Certe.
Vervolgens worden de testen door het lab geanalyseerd.

Je krijgt een uitgebreide uitwerking van de resultaten. Samen spreken we de resultaten door en bekijken of en welke aanpassingen in je levenswijze en/of voeding voor jou belangrijk zijn.