Hormonale klachten

Van cyclus tot overgang

Misschien herken je bepaalde symptomen, of heb je last van meer dan één. Bij de hormoonhuishouding draait het allemaal om de juiste balans. Je hormonen moeten in de juiste verhouding samenwerken. Een hormonaaldisbalans komt dan ook nooit alleen. Daarom moet er verder gekeken worden dan naar enkel één hormonale klacht. Je kan wel vol goede moed je schilklierproblemen aanpakken, maar als je daarnaast eensuper stressvol leven lijdt, levert dat waarschijnlijk niet zoveel op. Je moet naar het hele plaatje kijken; naar je leefstijl, je voeding, emoties en stress. Dat zijn vaak de belangrijkste oorzaken waardoor een hormonale klachten kunnen ontstaan. Pas als je alles in kaart hebt, kan je werken aan herstel.

Symptomen hormonale klachten

Hoe gaat het in zijn werk

Eerst moeten we weten wat de klachten zijn en je leefwijze onder de loep nemen. Als je iets wilt vinden, moet je namelijk eerst weten waar je moet zoeken. Dit doen we aan de hand van een intakegesprek, een uitgebreide vragenlijst en een voedingsanalyse. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om een complete lichamelijke analyse te doen door middel van uitgebreide laboratorische testen. Hiermee kunnen we oorzaken van je allergie of intolerantie opsporen en uitsluiten. Om het volledig plaatje in beeld te krijgen, heb je kennis op veel vlakken nodig. Want wat houdt verband met wat? En als je de oorsprong van het probleem dan hebt gevonden, wat is dan de meest effectieve behandelwijze?

Hormoontesten

Wij beschikken over meer dan 60 testen die bepaalde oorzaken van stress en vermoeidheid kunnen opsporen of juist uitsluiten. Is er ergens een onbalans, tekort of hormonale afwijking, dan kunnen we dat op deze manier traceren. We kunnen zo overgevoeligheden voor bepaalde voedingsmiddelen, je hormoonhuishouding, de werking van je schildklier of (bij)nieren, gebrek aan enzymen en vitamines traceren.

Thuistesten, gemakkelijk en privé

Onze testen kunnen in alle rust thuis gedaan worden. Het werkt heel eenvoudig en er is niks engs aan. De testen bestaan uit speeksel-, ontlasting-, urine-, haar- en bloedtesten. Voor bloedprikken kun je (met verwijzing) zonder afspraak terecht op de locaties van Certe.
Vervolgens worden de testen door het lab geanalyseerd.

Je krijgt een uitgebreide uitwerking van de resultaten. Samen spreken we de resultaten door en bekijken of en welke aanpassingen in je levenswijze en/of voeding voor jou belangrijk zijn.