Blog

Waar staat Happy Gut voor?

in Voeding 13 november 2018

Mensen beter maken is prachtig, voorkomen dat mensen ziek worden is nog veel mooier!
Hippocrates zei het 2400 jaar geleden al;
Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding!

Hippocrates wordt gezien als de grondlegger van de huidige westerse geneeskunde. Hij legde destijds al sterk de nadruk op hygiëne, de natuurlijke processen in ons lichaam en gezonde eet- en drinkgewoonten.
De stelling, ziek door voeding, is dus ook zeker niet nieuw maar wordt door de hedendaagse gezondheidszorg nog al eens ontkend en zelfs genegeerd. Want ja, als verkeerde voeding de oorzaak is van een groot deel van onze aandoeningen dan zouden de reguliere gezondheidszorg en farmaceutische industrie deels overbodig zijn…..

Hiermee wil ik beslist niet zeggen dat sommige medicijnen niet van levensbelang zijn en ik ben dan ook zeker blij dat ze uitgevonden zijn. Maar reguliere gezondheidszorg werkt voornamelijk aan het bestrijden van symptomen. Er worden te veel en te vaak medicijnen voorgeschreven (met alle nare bijwerkingen) waar voeding en een gezonde levensstijl de oplossing kunnen zijn.

Wist je dat er jaarlijks rond de 20.000 mensen in het ziekenhuis belanden of zelfs overlijden door (verkeerd) medicijngebruik???

Voorkomen is beter dan genezen!

Neem bijvoorbeeld een te hoog cholesterol of een te hoge bloeddruk. Deze aandoeningen zijn op de lange duur slopers van ons lijf en richten meer schade aan dan we denken. Ze zijn het gevolg van een onbalans ergens in het lichaam, die dan weer een soort domino-effect veroorzaakt. Als je naar de reguliere arts stapt, krijg je pillen om de aandoening te bestrijden maar wordt er nauwelijks gekeken naar de factoren waardoor de aandoening ontstaan is. Maar als je de oorzaak van een kwaal niet aanpakt, kun je wel pillen blijven slikken, de kwaal zal misschien tijdelijk verminderen maar zeker weer de kop opsteken.

Als natuurgeneeskundig therapeut ga ik op zoek naar de factoren waardoor een aandoening ontstaat en probeer het op die manier bestrijden. Ik zoek de onbalans in het lichaam en ga daar mee aan de slag. Zo heb ik al verschillende cliënten van een te hoog cholesterol of een te hoge bloeddruk af geholpen, waardoor ze hun medicijnen kunnen laten staan!
Voor alle duidelijkheid, stop nooit zo maar met voorgeschreven medicijnen. Ook niet als je begonnen bent met een gezonde leefstijl en gezonde voeding. Overleg altijd met een arts of met mij!

Wil jij weten wat een gezonde levensstijl en gezonde voeding voor jou kan doen? Met behulp van de Quantum Analyzer kan ik meten hoe het gesteld is met jouw gezondheid. Aan de hand van de uitslag kan ik je een voedingsadvies op maat geven of we kunnen kijken of het 3Care programma iets voor jou is. 3Care is een voedingsprogramma wat je lijf helpt zichzelf te herstellen door middel van gezonde voeding en natuurlijke voedingssupplementen. Daarnaast kan stressreductie een onderdeel van de behandeling zijn. De wetenschap weet nog lang niet hoeveel invloed stress op ons lijf heeft, maar dat de impact groot is, zijn ze het allemaal over eens.

Ben je aanvullend verzekerd voor alternatieve geneeswijzen dan kan het zijn dat mijn consulten (gedeeltelijk) vergoed worden. Neem contact op met je ziektekostenverzekeraar om te kijken of jij in aanmerking komt voor vergoeding.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.