Het maakt je leven zuur!
- Je lichaam leidt een eigen leven en boeren komen te pas en te onpas boven borrelen! Dat heeftal wat gênante momenten opgeleverd. Om over de winderigheid nogmaar niet te spreken!
- Je hebt het gevoel dat jeeen volledige fabriek van accuzuur kunt voorzien met de hoeveelheid brandend maagzuur die je dagelijks produceert.
- Je buik is zo opgezet datje de behoefte hebt hem lek te prikken.
- Je koopt kauwgom inmiddels in bulkverpakking, maar die slechte adem komt overal doorheen.
- Je tandvlees is de laatstetijd ook zo vaak ontstoken.
- O en dan je stoelgang; als je graag wilt, komt er niks en als het komt, wil je het liever niet.
Herkenbaar? Misschien is het tijd om je spijsvertering eens onder de loep te nemen. Je spijsverteringsstelsel zorgt dat voeding afgebroken wordt zodat voedingstoffen door het lichaam kunnen worden opgenomen. Dit om het lichaam energie te geven, te helpen groeien en te herstellen. Je kan je dus voorstellen dat wanneer dit proces verstoord wordt, het van grote invloed op je gezondheid kan zijn. Bij spijsverteringsproblemen geeft je lichaam een signaal af in de vorm van bijvoorbeeld brandend maagzuur, obstipatie en/of buikpijn na het eten. Maar een niet goed functionerende spijsvertering kan ook leiden tot veel minder voor de hand liggende klachten. Zoals eczeem, snel blauwe plekken krijgen, urineweginfecties, huidirritaties, verlies van libido, uitblijven van menstruatie of zelfs onvruchtbaarheid. Er kunnen veel verschillende oorzaken ten grondslag liggen aan spijsverteringsproblemen. Bijvoorbeeld voeding, bacteriën, gebrek aan enzymen, te snel eten, ontstekingen en veel meer. Maar alles heeft een oorzaak en die zijn zeker op te sporen.
Symptomen spijsverteringsproblemen
- Maagklachten & brandend maagzuur
- Opgeblazen gevoel, soms al tijdens het eten
- Plakkerige ontlasting
- Schimmels en/of parasieten
- Allergische reacties
- Slaapproblemen
- Huidproblemen & jeuk
- Slechte adem
- Boeren & winderigheid na de maaltijd
- Een opgezette buik
- Onverteerd eten in ontlasting
- Wazigheid
- Vermoeidheid
- Nerveusheid, prikkelbaar
- Infecties
- Tandvleesaandoeningen
Hoe gaat het in zijn werk
Eerst moeten we weten wat de klachten zijn en je leefwijze onder de loep nemen. Als je iets wilt vinden, moet je namelijk eerst weten waar je moet zoeken. Dit doen we aan de hand van een intakegesprek, een uitgebreide vragenlijst en een voedingsanalyse. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om een complete lichamelijke analyse te doen door middel van uitgebreide laboratorische testen. Hiermee kunnen we oorzaken van je allergie of intolerantie opsporen en uitsluiten. Om het volledig plaatje in beeld te krijgen, heb je kennis op veel vlakken nodig. Want wat houdt verband met wat? En als je de oorsprong van het probleem dan hebt gevonden, wat is dan de meest effectieve behandelwijze?
- Orthomoleculaire wetenschap
- Natuurwetenschap
- Coaching
- Hormooncoaching
- Lifestyle
- Sportcoaching
- Voeding
Intolerantie & allergie testen
Thuistesten, gemakkelijk en privé
Onze testen kunnen in alle rust thuis gedaan worden. Het werkt heel eenvoudig en er is niks engs aan. De testen bestaan uit speeksel-, ontlasting-, urine-, haar- en bloedtesten. Voor bloedprikken kun je (met verwijzing) zonder afspraak terecht op de locaties van Certe.
Vervolgens worden de testen door het lab geanalyseerd.
Je krijgt een uitgebreide uitwerking van de resultaten. Samen spreken we de resultaten door en bekijken of en welke aanpassingen in je levenswijze en/of voeding voor jou belangrijk zijn.