Ja, ik wil mijn binnenwereld testen

De mens is een waar bacterieparadijs

Wist je dat er zo’n 100 biljoen bacteriën op of in jouw lichaam rondkruipen. In aantal overtreffen de micro-organismen daarmee de menselijke lichaamscellen met minstens een factor tien. De mens blijkt een waar bacterieparadijs en ieder mens heeft zijn eigen persoonlijke bacterieprofiel: van voorhoofd tot voetzool en van mondholte tot endeldarm.

Ben jij ook zo benieuwd hoe jij er van binnen uit ziet? Nou, veel smakelijker kunnen we het niet maken want met dit leuke, laagdrempelige onderzoek krijg je inzicht in je eigen ecologische systeem.

Als het goed is leven de bacteriegemeenschappen in symbiose. Krijg je steeds meer last van ongemakken, dan heb je kans dat er een dysbiose aanwezig is.

Er is steeds meer interesse in de link tussen de specifieke microbiële darmflora en gezondheidskwesties.

Wat wordt er getest?

Je krijgt inzicht in de zuurtegraad van je darmen, het aantal aërobe- en anaërobe darmflora, het aantal soorten schimmels en gisten, het verloop van de spijsvertering en je slijmvliesimmuniteit. Dankzij deze onderzoeken wordt het voorschrijven van de juiste voedingsadviezen makkelijker. Bijvoorbeeld door het geven van een eiwitbeperking bij een teveel aan proteolytische darmkiemen (bacteriën die leven van eiwitten). Of een vetbeperking bij een teveel aan lipolytische darmkiemen (bacteriën die leven van vetten) en een koolhydraatbeperking bij een teveel aan schimmels (deze leven van suikers).

Daarnaast weet je of je schimmels en gisten in je darmbioom hebt, zoals bijvoorbeeld een Candida overgroei.

Hoe gaat het in zijn werk?

Je krijgt een envelop toegestuurd en hierin zit 1 buisje, een aanvraagformulier, en een safety bag waarin je het ontlastingsbuisje in kan bewaren.

Op het aanvraagformulier is de test al aangekruist.

Je vult zelf nog je eigen gegevens in, en zet een handtekening op het formulier. Hiermee geef je het lab toestemming om jouw ‘monster’ te mogen onderzoeken.

Als je de bruine dop opendraait van het opvangbuisje, dan zit daar een lepeltje aan vast waarmee je de ontlasting in het buisje kan scheppen.

Op het buisje zit een etiket geplakt waar 2 lichtblauwe streepjes op staan met een min en een max.

Je raadt het al, de ontlasting moet er niet onder maar ook niet erboven uit komen.

Ook wordt er op het etiket gevraagd je naam te zetten en afname datum.

Bij afname opletten dat je het liefst in een vlakke wc de ontlasting opvangt, of even op een apart bakje. Als vrouw opletten dat als je menstrueert, er geen bloed bij de ontlasting komt.

Als je de ontlasting hebt opgevangen, dan doe je het buisje in de bijgevoegde safety bag, en dit samen met het aanvraagformulier in de grote witte envelop. Deze envelop hoeft niet gefrankeerd te worden en kun je zo naar het postkantoor brengen. Eventueel op niet te warme dagen kun je het ook naar de brievenbus brengen.

Wanneer doe je de ontlastingstest?

Het onderzoek kan van maandag t/m donderdag op de post gedaan worden.

Het liefst breng je de envelop met het monster erin, zelf voor sluitingstijd naar het postkantoor.

In de tussentijd bewaar je het afgenomen materiaal in de groentelade.

Op de dag van afname breng je ook de envelop naar het postkantoor.

Wat gebeurt er nadat de test op de post is gedaan?

Op het moment dat de test bij het laboratorium binnen komt, krijg je een bevestigingsmail waarin wordt aangegeven dat de test is ontvangen en in behandeling wordt genomen. Vanaf dan duurt het gemiddeld 10 werkdagen voor de uitslag bekend is.

Op dat moment krijg je van mij een aantal vragenlijsten toegestuurd, die je mag invullen en retourneren naar mijn mailadres: info@happy-gut.nl

De antwoorden van de vragenlijsten gebruik ik tijdens de interpretatie van jouw uitslag.

In diezelfde mail doe ik een voorstel voor een afspraak om je uitslagen te gaan bespreken. Dit kan telefonisch, via beeldbellen of je kunt naar de praktijk komen.

Voorbeelduitslag

Wat krijg ik?

Wat kost het?

€199,-

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact op!